Dansa Slängpolska 4 mars

Dansa Slängpolska 4 mars

ENDAGSKURS – SLÄNGPOLSKA med ANDREAS och PATRIK

Lär dig dansa Slängpolska och utveckla dina kunskaper i och om den musik- och danstraditionen.

Slängpolska är en musik och dans som Patrik och Andreas intresserat sig för och ägnat sig åt så länge de kan minnas. Med referenser bland annat till personer som visade och berättade om dansen för Henry Sjöberg på 1950-talet har de byggt sin kunskap. Spelet har hittat sin stil genom samspelet med dansen och dansandet och rörelsen har formats i musiken. Andreas och Patrik tycker om att dela kunskapen genom undervisning, ”i görandet tillsammans med andra människor blir dansen och spelet meningsfullt”.

Med utgångspunkt i musiken får du lära dig att dansa Slängpolska. Kursen bygger framför allt på praktiskt utövande, det betyder att du lär dig medan du dansar, men också genom reflektion kring förhållningssätt till musik, meddansare och själva dansen i sig

Anmäl dig senast 20 februari – alla är välkomna

LÄRARE

Andreas Berchtold och Patrik Andersson är dansare, musiker och pedagoger med stor lust att få folk att dansa.  De har lång erfarenhet av att undervisa tillsammans och deras kurser blir ofta en stark dans och musikupplevelse i sig.
(Om det ej blir 20 deltagare på danskursen, kan antalet/pedagoger/musiker förändras).

MÅLGRUPP 

Alla är välkomna att anmäla sig.

PLATS OCH TID

Eric Sahlström institutet i Tobo den 4 mars kl 10 – 17

AVGIFT

750 kr inklusive lunch och fika.

ANMÄLAN

Du betalar via Billetto och har på så sätt en plats på kursen. E-postadressen du anger där är den vi använder för att nå dig med information inför kursen. Om kursen blir inställd p g a för få anmälningar får du information om detta cirka två veckor innan kursstart samt återbetald kursavgift.

På kvällen har vi spontan danskväll. Mer om det hittar du på denna länk: http://esitobo.org/evenemang/danskvall-4-mars/