Spelkurs – Låtar från Gästrikland 22 april

Spelkurs – Låtar från Gästrikland 22 april

Spelkurs -med Jeanette Evansson

 Det blir återigen en djupdykning i låtar som spelats i Gästrikland. Spel hela dagen med Jeanette – dels för dig som deltog på kursdagen med Jeanette 10 december och som vill fördjupa dig ytterligare, dels för dig som inte deltog då men som har lust att lära dig låtar efter Spelstina och Jernberg – två av ”de stora” när det gäller Gästrikemusiken.

Vi jobbar med stildrag, tekniska detaljer och sådant som ger sväng och bra dansmusik.  Kanske provar vi på att spela blåtoner!

På kvällen blir det danskväll, öppen för alla. Se info här!

LÄRARE

Jeanette Evansson är spelman och pedagog från Östhammar med många års erfarenhet av att undervisa. Som elev till spelmannen Anton Jernberg under lång tid, ligger traditionen efter honom henne allra närmast hjärtat. Låtar och en tradition som hon gärna vill dela med sig av.

MÅLGRUPP

Kursen vänder sig till dig som har spelat fiol eller nyckelharpa tidigare och är intresserad av att utveckla ditt spel och lära nya låtar. Undervisningen sker på gehör.

PLATS OCH DATUM

Eric Sahlström institutet i Tobo den 22 april k l10 – 17

KURSAVGIFT

750 kr som inkluderar lunch och fika

Har du frågor om kursinnehåll är du välkommen att kontakta Jeanette på tfn 070 576 1591. Frågor som rör anmälan till kursen – skriv till info@esitobo.org

ANMÄLAN

Anmäl dig till kursen senast 11 april 2023 genom att du betalar kursavgiften via Billetto. På så sätt har du en plats på kursen. E-postadressen du anger där är den vi använder för att nå dig med information inför kursen. Om kursen blir inställd p g a för få anmälningar får du information om detta cirka två veckor innan kursstart samt återbetald kursavgift.