Danskurs – Polska i Boda 6-7 juli

Danskurs – Polska i Boda 6-7 juli

Danskurs – Polska i Boda

På den här kursen har du möjlighet både att lära dig ”en dans” och att utveckla ditt dansande. Med stort fokus på musiken kommer vi att jobba med t ex snurr och sväng, balans och teknik, svikt och samdans, tydlighet och flöde – allt för att hitta en kraftfull, avspänd polska i samspel med Knapp Brittas musik.
Vi kommer att dansa ”Bodapolska”.
Kursen vänder sig till dig som dansat folkdans tidigare. Du behöver inte anmäla dig ”parvis”

Ami Petersson Dregelid är dansare och pedagog med stor lust att få folk att dansa. Hon är lärare på Folkdanskursen på Eric Sahlströminstitutet, undervisar i dans och spel på Kungl musikhögskolan i Stockholm, på Stockholms konstnärliga högskola samt har kortare kurser.

Andreas Berchtold är dansare och danspedagog med stor lust att möta folk som vill lära sig dansa. Han är idag huvudlärare på Folkdanskursen på Eric Sahlström institutet och lektor i folkdans på Dans och Cirkushögskolan, Stockholms konstnärliga högskola.

Knapp Britta Pettersson, är uppvuxen i Boda och har spelat bodalåtar sedan 60-talet. Hon lärde känna och spelade mycket tillsammans med de äldre Bodaspelmännen. De spelmän som hon har flest låtar efter och som hon lärde känna bäst är Röjås Erik d.y. och Laggar Anders. Hon har varit drivande i Boda spelmanslag i över 40 år där hon även varit spelledare de senaste 30 åren.

Kursen genomförs i Boda 6-7/7
Kursen görs i samarbete mellan Boda Hembygdsförening och Eric Sahlström Institutet

Anmälan till kursen hittar du HÄR