Svensk/Brittisk kurs 19-21 januari2024

Svensk/Brittisk kurs 19-21 januari2024

Den här speciella samarbetshelgen kommer att förena både den svenska och brittiska gemenskapen. Två lärare kommer att sammanföra sin kärlek till ett instrument över två kulturer på det magiska Eric Sahlström-institutet i Sverige.

Emilia Amper är en av Sveriges mest eftertraktade folkmusiker, svensk och amerikansk Grammy-nominerad, norsk Grammy-vinnare, Årets Artist vid Swedish Folk & World Music Awards, världsmästare på nyckelharpa, utsedd till rikets nationalspelman och vinnare av Nordiska kompositörers pris, NPU-priset. I hennes musik möts en djup kunskap och kärlek för traditioner med en oändlig, öppensinnad utforskning av nyckelharpans möjligheter. Med sin karisma, virtuositet och energi rör hon sig smidigt över stilistiska gränser och berör människor både på små och stora scener över hela världen.

Vicki Swan studerade kontrabas på Royal College of Music. Hon spelar också olika typer av säckpipor, flöjt, blockflöjt, piano och nyckelharpa. Efter att ha lämnat musikhögskolan fördjupade sig Vicki i folkmusik och syntes sällan till i klassiska orkestrar. Numera hittar du Vicki i skogarna som sägs bebos av troll när hon letar efter nya och spännande melodier från näcken. Vicki spelar inte bara den vanliga 3-radiga moderna kromatiska nyckelharpan, utan även 1408 sienaharpa, 1526 moraharpa, 1700-talets kontrabasharpa och 1800-talets silverbasharpa. Under pandemin arbetade Vicki oförtröttligt med ett virtuellt musikrum för att hjälpa isolerade nyckelharpospelare att förbli motiverade och fokuserade på att spela och lära sig.

Kursen kommer att pågå från fredag morgon till söndag eftermiddag. Eftersom deltagarna från Storbritannien kommer långväga ifrån har möjlighet att anlända redan på torsdagskvällen, vilket jag rekommenderar. Det är möjligt att åka tillbaka till flygplatsen på söndagen, men det går även att stanna över till måndag morgon utan extra kostnad. Kontakta mig för att registrera ditt intresse. Bokningen kommer att hanteras av ESI och kan göras med ett kreditkort. Sista datum för bokning är den 11 december. Det finns 20 tillgängliga bäddar för kursen, så det är bäst att boka snabbt eftersom kursen är öppen för deltagare från hela världen. Börja med att registrera ditt intresse hos mig så att jag kan meddela dig så snart bokningen öppnar.

Följ med Vicki på en resa till Nyckelharpa HQ i Uppland, det berömda Eric Sahlström-institutet. Det kommer att finnas två klasser som körs samtidigt.

  1. Emilia Amper kommer att undervisa i svenska låtar, främst för brittiska gruppen.
  2. Vicki kommer att undervisa i brittiska inslag för svenskarna.

Det är öppet för nyckelharpaspelare eller fiolspelare och är öppet för alla i världen.

Kursavgift 4500 kr (Kan betalas på plats med kortbetalning).
Sista anmälningsdag 11 december

Anmälan görs här!