Studera hos oss

Studera hos oss

Skolan

Eric Sahlström Institutet ligger i det gamla jaktslottet från 1800-talet i natursköna Tobo, 5 mil norr om Uppsala. Byggnaden är en omtyckt mötesplats som gärna används för kursverksamhet och sammanträden samt som replokal för musiker och dansare. Det finns gott om utrymme i huset för att spela och dansa, bland annat en salong där större delen av dansundervisningen sker. Som elev har du i stort sett alltid tillgång till huset, förutom vissa tillfällen då det anordnas arrangemang eller är uthyrt. Förutom danssalongen finns bland annat bibliotek, matsal, slöjdsal, bastu, tidningsrum och musikrum.  Under vardagarna finns personal i huset dagtid.

 

slottet2

Boende

Som elev på ettårskursen finns möjligheten att bo i annexet som ligger bredvid institutet. Det är ett korridorboende där du hyr ett eget rum med egen toalett och dusch. Du delar tvättstuga, TV-rum och kök med resten av skolans elever.

Fritid

Tobo är en bruksort som rymmer många fina gamla hus. I trakten hittar du även vacker natur, vallonbruk, skidspår, fotbollsplan, en badplats, elljusspår, paddling och slottet där kung Erik XIV blev förgiftad.

 

tobo1

Kommunikation

Från stationen i Tobo går tåg till Uppsala som har ett rikt utbud av restauranger, nöje och kultur som exempelvis konserthus, teatrar, spelmanslag och folkmusikscener. Byter man tåg i Uppsala hamnar man snart i Stockholm med Kungliga musikhögskolan, Visarkivet, Dansmuséet och folkmusikscenen Stallet bland mycket annat. Tåget stannar även på Arlanda flygplats.

Är du nyfiken på skolan?

Kom och hälsa på oss och var med under en dag! Hör av dig på mail eller telefonnummer nedan för att boka datum för besök på utbildningen. Vi har även ett öppet hus med ”Prova på” årligen där det finns möjlighet att vara med på lektioner, ställa frågor och träffa gamla elever. (Datum för nästa ”Prova på” är ej fastställt)

Bildspel från danskväll

 

gänget

Sagt om oss

Här kan du läsa om vad gamla elever och andra verksamma inom genren tycker om skolan.

Studiestöd/CSN

Nyckelharpa- och fiolkursen och Folkdanskursen berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningarna tillhör kategorin konst- och kulturutbildningar enligt förordningen (2013:871) Myndigheten för Yrkeshögskolan. Du har rätt till studiestöd inom kvoten A3. Här kan du läsa mer.
Folkmusik på nyckelharpa eller fiol och Folkdans är 40 veckors-utbildningar. Terminsdatum hittar du i informationen för respektive kurs. Ansökningsblanketter beställer du hos CSN.

kulturlogga

Myndigheten för yrkeshögskolan
Konst- och kulturutbildningar

annexet                       annexet2
Som student bor du i annexet bredvid skolan, med eget möblerat rum.

 

matsla2                       matsal
Under skolveckan serveras frukost och lunch samt fika två gånger om dagen i matsalen, tillagad av vår egen matmor.

 

ericrummet                       erikrummet
Det finns många lokaler i jaktslottet, så som ”Eric rummet” och ”danssalen”, som står till elevernas förfogande ofta även efter skoltid.

 

slojd
Instrumentbyggarverkstad