Akustiskt i Tobo

Akustiskt i Tobo

AKUSTISKT I TOBO – den lilla festivalen med de stora musikaliska upplevelserna där man som publik kommer riktigt nära musiken och artisterna. Helt akustiskt utan någon som helst förstärkning annat än den fantastiska akustiken i det gamla jaktslottet i Tobo – en exklusiv upplevelse utöver det vanliga.


 

FESTIVALPROGRAM 2016

 

KONSERTER

14.00 Olov Johansson & Catriona McKay

olov_catriona
foto: Mia Marin

Olov Johansson & Catriona McKay (Skottland) har sedan 2007 turnerat regelbundet med sitt unika samarbete där den skotska harpan och svenska nyckelharpan ger ramarna. De två harpisterna har utvecklat en gemensam kärna i sitt musicerande där sväng, samspel och melodisk rikedom står i centrum och deras olika erfarenheter från olika traditioner och genrer fyller bilden ända ut i hörnen.

”harpa plus harpa skapar fantastisk Folkmusik.” ”Harporna skapar klanger som slingrar sig runt varandra. Ibland varsam, ibland vildsint. “ ”A match made in heaven” LiRA

16.00 Irmelin

Irmelin_Foto Maja Kristin Nylander_web
foto: Maja Kristin Nylander

Sedan 1999 har vokalgruppen Irmelin (Eva Rune, Maria Misgeld och Karin Ericsson Back) burit den svenska och nordiska folkmusiktraditionen på lätta axlar runt världen. Med egna finurliga arrangemang och förförande stämsång bjuder de publiken på en vokal drömfärd. Nya albumet Swedish Folk Songs innehåller traditionsmusik som inte ber om ursäkt för något. Stämmor slingrar sig som praktfulla kurbitsar och smyckar melodier till utsökta formationer. Rösterna sträcker sig från den allra vassaste kulningston till den sköraste fras.
www.irmelin.nu

19.30 Annbjørg Lien (Norge) & Roger Tallroth

rog_anbstor1
Annbjørg Lien, hardingfela har med sitt kraftfulla och briljanta spel blivit den norska folkmusikens främsta ambassadör ute i världen. Roger Tallroth, 12-strängad gitarr har med sin egen stämning och strängning av gitarren, parat med ett otroligt uppfinningsrikt och kraftfullt spel skapat skola för en hel generation av gitarrister. De har spelat länge tillsammans och skapat ett väldigt dynamiskt samspel.

Efter de tre konserterna för sittande publik tas alla stolar bort från lokalen och kvällens och nattens dans börjar i stora salen och det finns även plats för buskspel/jam i resten av huset.

21.00 Anna-Kristina Widell, Svenning Widell & Pers Nils Johansson.

annakristina

Anna-Kristina Widell, en av våra absolut skickligaste nyckelharpister inleder danskvällen tillsammans med brorsan och stämspelsspecialisten Svenning och klarinettmästaren Pers-Nils Johansson. De är alla bördiga från Västergötland men vi får höra svängig musik från många håll.

Sedan följer spel till dans långt in på natten av bl.a.:
Irmelin
Annbjørg Lien och Roger Tallroth
Olov Johansson och Catriona McKay

…och spel till dans forsätter med andra spelsugna spelmän som råkar vara på plats.

BOKA BILJETT

OBS! Begränsat antal biljetter, endast ca 130 platser.

Så här gör du för att förboka biljetter till Akustiskt i Tobo. Pris 280 kr.

Skicka ett mail till info@esitobo.org och ange:

– namn
– telefonnummer
– mailadress
– hur många biljetter du vill boka

Om du bokar biljetter till fler än dig själv är det bra om vi får deras namn, även om du betalar alla biljetter.

Biljetterna är preliminärbokade tills du har betalat. Instruktioner hur du ska göra för att betala får du per mail eller då du ringer. OBS! Om du inte fått ett svarsmail om att vi fått din förbokning inom 2-3 arbetsdagar, ring oss på 0295-342 90.
Det går inte att förboka biljetter på telefonsvararen.

Om du önskar att bara komma på dansdelen av festivalen kostar inträde 100 kr i dörren.

MAT

Middag och pub från kl 17

BOENDE

Tälta i Institutets trädgård för 50 kr per person med tillgång till vatten och toalett.

Anmäl tältplats
Skicka ett mail till info@esitobo.org eller på telefon 0295-34290 senast torsdag 21 maj.

Hjälp oss gärna sprida information om festivalen.
Varmt välkommen!

 


 

En av de mest bärande idéerna för mig när det gäller den här festivalen är de stora musikupplevelser jag själv har haft när jag suttit nära och lyssnat på, och ibland även spelat ihop med fantastiska musiker som i interaktion med medmusikanter, publik och stundens ingivelse har skapat stor musik.
Det är det jag vill att alla festivalbesökare ska få vara med om.
Olov Johansson
vitbox2 Olov_webb

 

Festivalen arrangeras i samarbete med Musik i Uppland och Kulturens Bildningsverksamhet.

Kulturens Bildningsverksamhet logotyp Logga MiU

 


Festivalprogram 2015