Svensk-brittisk kurs 7-9 februari 2025

Svensk-brittisk kurs 7-9 februari 2025

Denna speciella samarbetshelg kommer att sammanföra både det svenska och det brittiska samhället. Två lärare undervisar och sammanför sin kärlek till ett instrument över två kulturer i det magiska Eric Sahlström-institutet i Sverige.

Josefina Paulson:
Under de senaste tio åren har Josefina arbetat som frilansande musiker och producent och turnerat över hela världen med sin nyckelharpa och besökt passionerade dansare och lyssnare i Australien, USA, Japan, runt om i Europa och Sverige. Hon arbetar både som solist och i olika konstellationer. Josefina älskar att resa i musik, kultur (och mat!) och många samarbeten har startat av nyfikenhet på andra musikers/dansares sätt att uttrycka samma sak, i rörelse och ljud och ibland senare resulterat i en fusion av våra traditioner. Några exempel på dessa möten är kvartetten SIRUS (SE/BE/FR), duon Ciumafina (SE/IT) trion ”the undercurrent” (SE/CAN) och nyckelharpa DUO Näsbom/Paulson (SE)

Vicki Swan:
studerade vid Royal College of Music på kontrabas. Hon spelar också olika typer av säckpipor, flöjt, blockflöjt, piano och nyckelharpa. När hon lämnade musikhögskolan började Vicki följa folkmusikens långa väg och sågs bara i sällsynta glimtar tillbaka i klassiska orkestrar. Nu hittar du Vicki i trollskogarna på jakt efter nya och spännande melodier från näcken. Vicki spelar inte bara den vanliga 3-radiga moderna kromatiken, utan även 1408 sienaharpa, 1526 moraharpa, 1700-talets kontrabasharpa och 1800-talets silverbasharpa. Under pandemin arbetade Vicki outtröttligt med ett virtuellt musikrum för att försöka hjälpa isolerade nyckelharpspelare att förbli motiverade och fokuserade på att spela och lära sig.

Kursen kommer att pågå från fredag morgon till söndag eftermiddag. Eftersom den brittiska kontingenten kommer långväga ifrån kan vi stanna över från torsdagskvällen – vilket är vad vi kommer att rekommendera. Det är möjligt att ta sig tillbaka till flygplatsen på söndagen – men vi kan också stanna kvar till måndag morgon. Allt utan extra kostnad! Intresseanmälan är nu öppen med hjälp av Google Form (länk längst ner på sidan).

Följ med Vicki på en resa till Nyckelharpas högkvarter i Uppland, det berömda Eric Sahlström Institutet. Det kommer att finnas två klasser som körs samtidigt.

1. Josefina lär ut svenska saker till främst vår grupp.
2. Vicki lär ut icke-svenska saker till alla andra.

Det är öppet för nyckelharpspelare eller fiolspelare. Det är öppet för alla i hela världen.

Observera att boendet sker i delade rum. Om du vill dela med en viss person, låt oss veta! Om du vill komma men verkligen inte vill dela rum – hör också av dig!
För närvarande tar vi emot intresseanmälningar. Detta är icke-bindande!

Intresseanmälan och info på engelska, via länken nedan:
(Sign up for more info and application via the link)

Intresseanmälan här!

 

Lärare

https://esitobo.org/wp-content/uploads/2024/09/Josefina1.jpg
Josefina Paulson
Pedagog
https://esitobo.org/wp-content/uploads/2024/09/Vicki-Field19.jpg
Vicki Swan
Pedagog