Dansa Polska- Kurs på Folkmusiknatta i Falun

13 november 2021 - Kulturhuset tio14, Falun

Dansa Polska- Kurs på Folkmusiknatta i Falun

Datum

13 november 2021

Plats

Kulturhuset tio14, Falun

Vad behöver du kunna för att vara med på dansgolvet? Tillsammans med Ami, Jeanette och Andreas får du lära dig att dansa Polska. Kursen vänder sig till dig som inte dansat tidigare och vill lära dig, men också till dig som dansat förut och vill lära dig mer. Du kommer få dansa och lyssna till Jeanettes spel, dansa fram och runt både själv och tillsammans, du kommer lära dig att få till balansen och tekniken så att dansen fungerar på ett bra sätt. Undervisning med Ami Jeanette och Andreas har ett tydligt musikaliskt och dansant fokus och hela syftet är att det skall vara lätt och kul.
Jeanette är spelman och pedagog, hennes musikaliska förebild har varit spelmannen Anton Jernberg. Musiken, låtarna och speltraditionen efter honom ligger närmast hennes hjärta. Under många år har hon fördjupat sig i att spela med dansare där funktionen i musiken blir väldigt konkret. ”Det är det absolut roligaste som finns”. Ami och Andreas har dansat hela sina liv, rört sig på olika sätt i folkmusik och dansmiljön. Att utöva dans har alltid varit det viktigaste, utifrån det har förhållningssätt i undervisning utvecklats till vad det är idag.
De har alla tre stor lust till att få folk att dansa och spela, de är idag lärare på de ettåriga dans och spelkurserna på Eric Sahlström institutet i Tobo.
Kursen genomförs i samarbete med Folkmusikens hus!
Kurstid: lördag 13 nov, kl 10:00-16:00
Kurslokal: Kulturhuset Tio14
Antal deltagare: 30
Pris: 500 kr (Länk till biljetter: https://billetto.se/…/dansa-polska-kurs-pa… )