Kongero och Harvard-Radcliffe Collegium Musicum

29 Maj 2023 - Eric Sahlström Institutet i Tobo, Bruksgatan 3, 748 50 TOBO

Kongero och Harvard-Radcliffe Collegium Musicum

Datum

29 Maj 2023

Plats

Eric Sahlström Institutet i Tobo, Bruksgatan 3, 748 50 TOBO

Välkommen till denna dubbelkonsert med Kongero och Harvard-Radcliffe Collegium Musicum i mysig miljö på Erik Sahlström Instituttet i Tobo.

Datum: 29/5
Tid: 19.00

 

Kongero är en av Sveriges mest turnérande folkmusikakter. En konsert med Kongero tar lyssnaren på en fantastisk resa. Fyra röster som ger en mäktig och vidsträckt skandinavisk

folkmusikupplevelse. Blåtoner, banbrytande polyfoni, svängigt och intimt. Med värme, precision och sällsynt sväng framför de, sedan 15 år tillbaka, framfört svensk folkmusik, visor och egna kompositioner i banbrytande arrangemang över hela världen.

 

Harvard-Radcliffe Collegium Musicum strävar efter att främja körkonsten genom dynamiska framföranden av både klassiska mästerverk och innovativa nya verk. Genom en stark gemenskap hos studentmusikerna; och en genuin kärlek till musik genom samarbetsprojekt, turnéer och samhällsengagemang framför de körlyrik från alla världens håll och kanter. Just under denna turné i Sverige kommer de jobba med Karin Rehnqvist och Kongero så vi får nog höra en eller svenska två folkvisor.

 

Fri entré!