Konsert/danskväll -Olle Lindvall 22:a april 2023

22 April 2023 - Eric Sahlström Institutet i Tobo, Bruksgatan 3, 748 50 TOBO

Konsert/danskväll -Olle Lindvall 22:a april 2023

Datum

22 April 2023

Plats

Eric Sahlström Institutet i Tobo, Bruksgatan 3, 748 50 TOBO

Konserten startar 19.00. Insläpp från 18.30
Biljetter: Förköp biljetter via billetto-länken längst ned på sidan.

 

Olle Lindvall påbörjade resan med att föra över fiolidiomet inom nordisk folkmusik till gitarr i början av 1980 talet. Ett äventyr som alltjämt är pågående. Med rötterna i låtspelet i Orsa komponerar Olle flitigt ny musik i denna genre och ibland även med andra etniska influenser eller med inslag av jazz och blues.

Det är melodispelet som står i fokus till skillnad från andra prominenta folkmusikgitarrister som å sin sida främst har utvecklat ackompanjemangstrixen.

Det viktiga är att inte låta det gitarristiska ta över för mycket, utan att vara melodistämman trogen. Börjar man spela med klassisk gitarrteknik/arrangemang, har man lagt en hinna av ”nånting annat” över det ursprungliga låtspelet. Därmed inte sagt att man till varje pris, i alla lägen måste vara slav under det traditionella spelet, en levande tradition förändras ju hela tiden över tid och tar upp stilar och uttryckssätt från alla spelmän. Men det är där man måste börja, dyka djupt i den gamla traditionen, för att få en intuitiv förståelse för hur den funkar.

 

Efter konserten blir det danskväll med Olle Lindvall, Jeanette Evansson och Olof Misgeld.
Under dagen pågår dans och spelkurser se info på esitobo.org