Konsertkarusellen – Spinning Jennies 11/3 2018

11 mars 2018 kl 18.00 - Eric Sahlström Institutet

Konsertkarusellen – Spinning Jennies 11/3 2018

Datum

11 mars 2018 kl 18.00

Plats

Eric Sahlström Institutet

Virtuost och stilsäkert bluegrassband

Bluegrasskvintetten Spinning Jennies har gjort sig kända för sin unika korsning av nordamerikansk bergsmusik och svenska texter.

Det unga bluegrassbandet från Stockholm hör till det friskaste tillskotten de senaste åren, gruppen lirar virtuost, stilsäkert, uppkäftigt och energiskt. Det blir många av deras egna låtar om allt som rör sig omkring oss i vardagen, men säkert också några Cornelis-låtar. Melankoli såväl som fart och fläkt.

Bergsballader och Cornelislåtar
Spinning Jennies släppte, 2014, en cd ”Från Rotterdam till Lilla Wien” som har lett till fina recensioner och turnéer i hela Skandinavien. Detta var gruppens tredje skiva med egna sånger, uppblandat med försvenskade versioner av traditionella bergsballader. 2015 kom albumet ”Istället för visor” som består av sånger ur Cornelis Vreeswijks repertoar.

Med hundratals spelningar i ryggen har Spinning Jennies blivit ett populärt bluegrassband i Sverige. Gruppen består av David Ritschard, sång och gitarr, Agnes Odén, fiol och sång, Amanda Forsman Östberg, kontrabas och sång, Jonatan Eklund, dobro och sång, Nicke Widén, banjo.

Biljettinfo: Susanne Ivarsson tel. 076-312 39 87

Arr: Tegelsmora hembygdsförening och Tierps kommun i samarbete med Musik i Uppland.